Önkéntességi lehetőség a 16 napos kampányon

Fontosnak tartod a nemi alapú erőszak elleni küzdelmet? Szeretnél kialakítani egy biztonságos és egyenlő környezetet minden nem számára? 

Szeretnél részt venni egy olyan projektben, amely képes valós változást hozni a nemi egyenlőtlenség elleni küzdelemben, egy projektben amely felhívja a társadalom figyelmét a nemi alapú erőszakra, amelynek célja, hogy létrehozzon egy biztonságosabb Kolozsvárt és egy biztonságosabb Romániát?

Hogyha magadra ismersz, akkor jelentkezz önkéntesnek a mi szervezetünkhöz.

A Kolozsvári Szövetség egy szervezetekből és intézményekből álló társulás, amely az idén is megszervezi a világszintű nemi alapú erőszak elleni kampányát. Olyan személyeket keresünk, akik segíthetnek minket és partnereinket egy hatékony és sikeres kampány megszervezésében.

Miben segíthetsz nekünk?

A november 25 és december 10 között zajló kampány során a következő eseményeket fogjuk megszervezni:

 • Kolozsvári Film Fesztivál
 • Helyi, országos és nemzetközi szemináriumok és műhelyek
 • Nemi alapú erőszak elleni képzési programok
 • Művészeti és kulturális események
 • Iskolai és egyetemi tájékoztató programok
 • Online és közösségi figyelemfelkeltő kampány
 • És sok más program

Hogyha ezek a tevékenységek érdekelnek téged, és hogyha úgy érzed, hogy szeretnél segíteni nekünk, akkor olvasd tovább a felhívást és tudd meg, hogyan csatlakozhatsz hozzánk.

Az önkéntességről:

Elvégzett munka típusa: önkéntesség és közösségi szerepvállalás

Helyszín: Csatlakozhatsz hozzánk online vagy Kolozsváron a PATRIR-nál

Időszak: 4-6 hónapig, hosszabbítási lehetőséggel

Kezdési dátum: minél hamarabb

Heti óraszám: 4-12 óra/hét

Jelentkezési határidő: augusztus 29. Jelentkezéseket várunk e felhívás publikálásával kezdődően és folyamatosan fogadunk önkénteseket a határidő leteltéig. Minden érdeklődőt arra bíztatunk, hogy minél hamarabb jelentkezzenek. Szeretnénk, ha önkénteseink, minél hamarabb elkezdenének dolgozni velünk a kampány megszervezésén, de akár szeptember elején is csatlakozhattok kampányunkhoz.

A projektről:

A 16 napos kampány a nemi alapú erőszak ellen egy világszintű kezdeményezés, amelynek célja küzdeni a nemi alapú erőszak ellen és kialakítani egy biztonságra és egyenlőségre épülő társadalmat. A kolozsvári kampányt egy civil szervezetkből, intézményekből, egyetemkből, művészekből és magánszemélyekből álló szövetség szervezi.

Rólad:

Olyan személyeket keresünk, akik hisznek abban, amiért küzdünk és szeretnének változást hozni a társadalmunkba. Szeretnének egy biztonságos és erőszakmentes kolozsvári és romániai környezetben élni. Az önkéntességre jelentkezhet bárki, állampolgárságtól függetlenül, ugyanis lesznek olyan feladatok, amelyeket online is el lehet végezni és nem kell feltétleünk Kolozsváron tartózkodni. Korosztáytól és nemi identitástól függetlenül, bárki jelentkezhet önkéntensnek.

Az önkéntesség lehetővé teszi számodra, hogy szenvedélyes és inspiráló emberekkel dolgozhass együtt, akik számára nagyon fontos a nemi alapú erőszak ellen küzdelem, a nemek közötti egyenlőség és a biztonság promoválása.

Önkénteseket keresünk a következő területeken, de, hogyha olyan dolgokhoz értesz amelyek nincsenek felsorolva és szeretnél segíteni, akkor írjál nekünk bátran:

 • Szervezés és kampánymenedzsment – Kolozsváron partnereinkkel együtt több mint száz eseményt és tevékenységet fogunk megszervezni. Ehhez szükségünk van olyan személyekre akik értenek az események szervezéséhez, csapatok vezetéséhez és kampánymenedzsmenthez. Ők segíthetnek nekünk az elkövetkező időszakban felkészülni, később pedig megszervezni a kampányt, december végéig pedig összehozni az összes eseményt.
 • Design és vizuális művészetek – Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni üzenetünket és minél több embert arra inspirálni, hogy vegyenek részt a kampányunkban. Ehhez szükségünk lesz olyan kreatív és művészlelkű emberekre, akik megtervezhetik posztereinket, promóciós anyagainkat és más népszerűsítő terméket. Az eladott áruk árából befolyó összeg teljes mértékben a nemi alapú erőszak áldozatainak támogatasát fogja szolgálni.
 • Kommunikáció: Hagyományos és közösségi média – Szeretnénk minél több emberhez eljutni, ezért nagyon fontos, hogy szoros kapcsolatot alakítsunk ki a helyi, nemzeti és nemzetközi sajtóval. Emellett a társadalmi médián is folyamatosan meg kell osztanunk kampányunk fejleményeit.
 • Oktatás és kiképzés- Kampányunk során lesznek olyan programjaink is amelyek során műhelyeket és képzéseket szervezünk bizonyos csoportoknak. Hogyha van tapasztalatod oktatás és képzések terén akkor szívesen várunk csapatunkba.  
 • Kutatás és írás –Szeretnénk megosztani mindenkivel azon csodálatos emberek munkáját, akik egy biztonságosabb és befogadóbb Kolozsvárért és Romániáért küzdenek. Olyan személyeket keresünk a csapatunkba, akik felkutatják és megírják ezeket a történeteket.
 • Kampány önkéntesek – Az imént említett területeken kívül, olyan önkénteseket is keresünk, akik segíthetnek a kampány minden területén. Olyan személyek jelentkezését várjuk, akik szeretnének változást hozni a világba.

Olyan bátor önkénteseket keresünk, akik hisznek abban, hogy közösen jobbá tehetjük szeretett városunkat, de akár a világot is. Ha részt veszel a 16 napos kampányban, akkor biztos, hogy hozzájárulsz te is a nemi alapú erőszak elleni küzdelemhez.

Előnyök és lehetőségek

Résztvenni a 16 napos kampányban egy életre szóló élmény lehet. Egy remek szövetség tagjaként dolgozhatsz annak érdekében, hogy egy jobb és biztonságosabb környezetet teremthess mindenki számára. Egy olyan csapat tagja leszel, ahol mindenkit tisztelnek és mindenkinek az ötletét és véleményét meghallgatják. A kampány tagjaként részt vehetsz képzéseken és találhatsz remek karrierlehetőségeket is.

Megjegyzés: ez egy fizetetlen önkéntesség – mindannyiunk számára. Ennek a kampánynak azért vagyunk a részesei, mert hiszünk abban amiért küzdünk. Értékeljük azt, hogy te is a csapat tagja szeretnél lenni és támogatni fogunk mindenben, amiben csak tudunk. Ajánlóleveleket vagy akár karrierlehetőséget is felajánlhatunk az önkéntesség végén.

Szeretnél beszélni valakivel? Bátran írhatsz nekünk, hogyha szeretnél több információt megtudni kampányunkról vagy az önkéntességről.

Hogyan jelentkezz? Hogy ha érdekel az önkéntesség, akkor küldjél el egy motivációs levelet és egy önéletrajzot a következő email címre: [email protected].