Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit.

În fiecare an, PATRIR, prin proiectele sale, depune eforturi pentru a crește bunăstarea comunității, pentru a promova și consolida democrația, egalitatea de gen, oportunitățile, siguranța și inovarea, dar și inițiativele împotriva radicalizării, extremismului și urii, atât la nivel local, cât și internațional.
Contribuie și tu la această schimbare, ajutând la îndeplinirea misunii noastre, prin redirecționarea celor 3.5% din impozitul pe venit!

De ce PATRIR?

PATRIR este locul în care acționăm pentru a transforma modul în care lumea percepe și gestionează conflictele, lucrând în parteneriat cu țări și organizații naționale și internaționale – pentru a crea un spațiu colaborativ, o comunitate integrată. Este locul în care înțelegem că schimbarea vine de la fiecare individ în parte, inclusiv de la tine – fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Ce presupune acest proces?

Formularul D230 reprezintă o metodă prin care orice persoană care obține venituri în România își poate redirecționa până la 3,5% din impozitul anual sau pentru o perioadă de până la doi ani către un ONG. Astfel, această sumă nu va mai ajunge în bugetul statului, cum se întâmplă în mod obișnuit, ci va fi direcționată către contul ONG-ului pe care persoana în cauză dorește să îl susțină.

Pașii de urmat în acest proces

Pasul I

Descarcă Formularul D230 (îl găsești la acest link). Dacă întâmpini dificultăți în descărcarea acestuia, poți consulta acest fișier. Formularul poate fi deschis în aplicația Adobe Reader și poate fi completat direct în aplicație.


Pasul II

Completează formularul descărcat anterior. Acesta poate fi completat online cu ajutorul aplicației Adobe Reader (care poate fi descărcată de aici) ori poate fi printat și completat ulterior în format fizic. Te rugăm să îl completezi cu majuscule astfel încât informațiile să fie ușor de citit.

Tot ce trebuie să completezi este secțiunea I care conține datele tale de identificare și să semnezi la Semnătura contribuabilului. Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale. Formularul este totodată precompletat cu datele Institutului, astfel că trebuie să sompletezi doar datele tale.

Pasul III

Trimite formularul, completat cu datele tale și semnat. În ceea ce privește modalitățile de trimitere, ai mai multe opțiuni și poți alege una dintre acestea:

  • formularul poate fi depus personal la ghișeul sediului ANAF de care aparțineți (găsiți aici o listă cu sediile disponibile)
  • poate fi trimis prin poștă la sediul ANAF, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire
  • formularul poate fi încărcat folosind  serviciul online ANAF, Spatiul Privat Virtual, disponibil aici
  • formularul poate fi trimis și la sediul PATRIR (Ion Ghica nr. 28B, Cluj-Napoca), urmând ca noi să îl transmitem către ANAF.

Data limită de trimitere a formularului este 25 mai 2021.