Voluntar pentru Campania de 16 Zile si Egalitatea de Gen

Ești pasionat de combaterea violenței bazată pe gen și să lucrezi pentru siguranță și egalitate de șanse și drepturi pentru toți?

Vrei să fii implicat/ă într-un proiect real care va face diferența în viața oamenilor și va contribui la promovarea egalității și incluziunii în Cluj și la nivel național în toată România, lucrând în același timp pentru a depăși și a opri toate formele de violență de gen, agresiune sexuală și hărțuire?

Dacă dacă doriți să faceți parte din ceva care contează și să vă angajați în probleme importante pentru dvs. – ne-ar plăcea să auzim de la dvs.!

Alianța de la Cluj a organizațiilor și instituțiilor implicate în campania globală împotriva violenței de gen recrutează persoane care doresc să facă parte din această campanie uimitoare. Căutăm oameni care doresc să se implice și să lucreze cu o echipă uimitoare și o coaliție de organizații.

Cum te poți implica?
Există o mulțime de moduri în care puteți face parte din această campanie uimitoare. Campania în sine – care va dura în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie 2021, va include:

 • Un festival de film din Cluj
 • Organizarea de ateliere și seminarii locale, naționale și internaționale
 • Programe de instruire privind combaterea violenței de gen în România
 • Evenimente artistice și culturale, inclusiv expoziții foto și multe altele
 • Dezvoltarea de programe în școli și universități pentru a promova egalitatea și siguranța pentru toți
 • O campanie imensă de conștientizare online și comunitară
 • Și multe, multe altele

Dacă sună interesant, consultați aceste detalii de mai jos și nu ezitați să ne contactați – fie cu o aplicație pentru a vă alătura echipei, fie pentru a purta o conversație cu echipa noastră pentru a afla mai multe și a vedea cum ați putea contribui.

Despre rol:

Tipul de activitate: Voluntariat și Implicare în comunitate

Locație: Vă puteți alătura acestei campanii fie online, fie în Cluj, unde veți putea lucra la Institutul Român pentru Pace (PATRIR)

Durație: Minimum de 4-6 luni, cu posibilitate de prelungire.

Data de început: cât mai repede posibil

Angajament de timp: 4-12 ore/săptămână

Termen limită de aplicare și dată de începere: 29 august, însă cererile vor fi acceptate de la lansarea acestui apel și îi încurajăm pe cei interesați să aplice cât mai curând posibil. Căutăm voluntari care să înceapă de îndată, totuși veți putea să vă alăturați mai târziu în august / începutul lunii septembrie, dacă acest lucru se potrivește mai bine cu dvs. Voluntarii pot lucra, de asemenea, „online”, precum și „la fața locului” la Institutul din Cluj.

Despre proiect:

Campania „16 zile de activism împotriva violenței de gen” este o campanie globală pentru a pune capăt violenței de gen și a încuraja egalitatea, siguranța și participarea la toate categoriile de viață. La Cluj, campania este organizată de o alianță de organizații și inițiative, inclusiv organizații ale societății civile, universități, artiști, instituții guvernamentale locale și multe altele.

Despre tine:

Căutăm persoane extrem de motivate, care doresc să lucreze practic pentru a aborda violența de gen și pentru a promova egalitatea în Cluj / România. Oportunitatea este deschisă cetățenilor din România, precum și cetățenilor din întreaga lume – echipa noastră este pe deplin internațională și întâmpină oameni de orice gen, vârstă și proveniență.

Poziția vă va oferi oportunități excepționale de a lucra cu oameni pasionați și inspirați, în Cluj, la nivel național și internațional, cu scopul depășirii și prevenirii violenței de gen și pentru a realiza progrese reale în îmbunătățirea siguranței, egalității și a oportunităților pentru toți.

Căutăm persoane în următoarele domenii, dar dacă aveți alte abilități și simțiți că puteți face diferența în această campanie, vă rugăm să ne informați:

 • Organizarea și Gestionarea Campaniei – Campania de la Cluj include sute de evenimente și activități implementate de zeci de parteneri din oraș – de la organizații culturale la instituții publice, autorități locale, ONG-uri și multe altele. Ne-ar plăcea foarte mult ajutorul dvs. pentru a vă alătura echipei principale de organizare a campaniei – în calitate de coordonatori sau asistenți – pentru a sprijini alianța și pentru a ajuta la planificarea și pregătirea campaniei, până în decembrie
 • Arte vizuale și design – Un accent imens al campaniei noastre va fi comunicarea și inspirarea angajamentului și schimbării. Avem nevoie de designeri pentru postere, materiale pentru social media și tricouri, genți tote și multe altele pe care le vom proiecta pentru campanie. Veniturile din vânzările lor vor fi destinate sprijinirii supraviețuitorilor și a celor cu risc de violență de gen.
 • Comunicări: Echipă de comunicare pentru presă și rețele sociale – Scopul nostru este să ajungem la oameni, să ne implicăm și să îi ajutăm pe oameni să știe că toți putem face diferența în a face față violenței de gen. Dacă sunteți pasionați de social media, dezvoltarea și editarea videoclipurilor sau dezvoltarea de animații, ne-ar plăcea să vă alăturați echipei de comunicații.
 • Educație și Instruire – O mare parte din atenția noastră se va concentra asupra programelor de educație și formare și căutăm oameni care ar dori să se alăture echipei noastre de educație, precum și să ajute la organizarea acestor inițiative – în Cluj și la nivel național.
 • Cercetare și scriere: Povești care contează – O altă parte a campaniei este de a face povești vizibile despre oameni care fac o muncă uimitoare pentru schimbare – aici, la Cluj, România și în întreaga lume. Avem nevoie de colegi care să poată face cercetări și să adune povești despre oameni și organizații care au lucrat sau lucrează pentru a opri violența de gen și a îmbunătăți egalitatea.
 • Voluntari ai Campaniei – În plus față de zonele de mai sus, căutăm și voluntari pentru campanie în general – de orice vârstă, sex și proveniență – care doresc să se implice. Aceasta ar putea fi, de asemenea, despre organizarea unui anumit eveniment sau a unei părți a campaniei care vă pasionează.

Trăim un moment în care avem nevoie ca oamenii să aibă curajul și viziunea de a rezista împreună pentru ceea ce este corect – și de a ajuta la a face o diferență reală acolo unde este cel mai necesar. Implicându-vă în campania de 16 zile, veți face o diferență – în a ajuta la oprirea violenței de gen, în a oferi sprijin supraviețuitorilor și celor mai afectați și în a cataliza schimbări reale, în politici și practici, pentru a îmbunătăți siguranța, egalitate și bunăstare.

Beneficii și oportunități

A deveni parte a campaniei de 16 zile înseamnă a deveni parte a ceva care vă va schimba viața. Veți avea ocazia să lucrați cu o alianță uimitoare de profesioniști dedicați, activiști și cetățeni din Cluj și din întreaga lume implicându-vă pentru a face diferența. Te vei alătura unei echipe în care vei fi respectat și unde ideile și angajamentul tău vor ajuta să facă o diferență reală. În calitate de membru al campaniei, veți primi coaching, capacitatea de a vă implica în ceva în care credeți și la care vă pasă și sprijin pentru dezvoltarea profesională.

Aceasta este o poziție neplătită – pentru fiecare dintre noi implicați. Facem parte din această campanie și lucrăm împreună pentru că credem în importanța ei. Apreciem, de asemenea, angajamentul și tot ceea ce veți aduce în campanie și vom face tot ce putem pentru a vă sprijini dezvoltarea profesională în domeniu și oportunitățile de a vă sprijini în continuare. Aceasta poate include fie angajarea viitoare la Institut, fie recomandări puternice și sprijin pentru munca ta viitoare.

Ar ajuta să vorbești cu cineva? Dacă nu sunteți sigur/ă de modul în care doriți să fiți implicați, ne puteți contacta și cineva din echipa noastră va fi deschis/ă să aibă o conversație cu dvs. despre campanie și despre modul în care vă puteți implica.

Mod de aplicare: Dacă sunteți interesați, vă rugăm să trimiteți o scrisoare de motivație și CV-ul dvs. la [email protected].